chilli papričky
víte, že...
čtvrt hrnku chilli papriček obsahuje:
- více než 150% doporučené denní dávky vitaminu C
- více než 100% doporučené denní dávky vitaminu A
- kyselinu listovou
- vitamin B6 pro správnou funkci mozku a tvorbu červených krvinek
zdroj: Readerˇs Digest Výběr - Kouzlíme se zeleninou
Příspěvky
více o chilli papričkách
4. 2. 2012
- čerstvé chilli papričky by měly mít i čerstvou stopku
- červené papričky obsahují 10x více beta-karotenu než zelené
- obsahují kapsaicin, což je sloučenina díky které mají pálivou chuť
- při krájení musíme postupovat velmi opatrně, neboť může dojít k velmi bolestivému podráždění kůže a očí
- lidé s citlivou pokožkou někdy při zpracování používají gumové rukavice
- chceme-li částečně utlumit pálivost, odstraníme semena a přepážky
- veškeré nádobí, které při úpravě použijeme neprodleně omyjeme
- velmi ostrou a pálivou chuť dodá už špetka chilli papriček