ostatní
Fazolkový koláč
1/4 kg zelených fazolek, 1 listové těsto, 15 dkg šunky, 1 mozzarella, 25 dkg rajčat, 2 vejce, sůl, 150 ml smetany na šlehání, pepř,
Fazolky nakrájíme na malé kousky ( předtím z nich odřízneme konce) a dáme je krátce povařit do osolené vody. Scedíme a necháme vychladnout. Listové těsto vyválíme, přeneseme na zapékací mísu a vytáhneme po stranách, abychom vytvořili vyvýšené okraje. Na takto připravené těsto rovnoměrně pokládáme fazolky, mozzarellu a šunku nakrájenou na kousky a pokrájená rajčata. Těsto poté zalijeme rozšlehanou smetanou s vejci, ochucenou solí a pepřem. Připravený koláč vkládáme do předehřáté touby a pečeme asi 25 minut při 180°C.